Project Description

Vedno bolj se uveljavlja tako imenovana Industrija 4.0, ki predstavlja nov korak v evoluciji industrijske tehnologije. Pod to besedo je zajeta tehnološko napredna, učinkovita in ekološko usmerjena industrija, ki uvaja meritve porabe na vsakem koraku proizvodnega procesa. Tudi novozelandsko podjetje Fisher & Paykel, ki se ukvarja s proizvodnjo kvalitetnih gospodinjskih aparatov, se je odločilo in je nove proizvodnje linije opremilo z najnovejšo tehnologijo.

Meritve na liniji Cosmoline vključujejo porabo električne energije, vode, obratovalni čas, … Če pride do odstopanja od standardnih meritev, sistem na to takoj opozori in predlaga rešitev.

Poleg vseh meritev se vpisujejo tudi načrtovani servisi naprav, kar omogoči popoln nadzor nad celotnim sistemom proizvodnih linij.

Podatki, vpisani v bazi, se nato preprocesirajo in prikažejo uporabniku kot jasni in berljivi grafi. S tem se poenostavi odpravljanje težav in dolgotrajen proces iskanja napak, saj sistem sam analizira in označi problem.

Možna sta tudi nadzor in upravljanje proizvodne linije iz oddaljenih lokacij. Potrebujete le internetno povezavo. Aplikacija je primerna za uporabo na kateri koli napravi, saj se prilagaja zaslonu in tako omogoča kar najčistejši prikaz podatkov, ne glede na velikost ekrana.